Az új információk szerint a Samsung Galaxy telefonokra érkező frissítés, a One UI 6.1, új és izgalmas fejlesztéseket hoz majd magával. Az új rendszer több mesterséges intelligenciára építő funkciót foglal magában, amelyek megkönnyítik majd a felhasználók mindennapjait.

Egyik jelentős újítás az, hogy a frissítés lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók átmozgathassák vagy eltávolíthassák a készülékkel frissen készített képek tárgyait. Ráadásul a fotók oldalirányú kiszélesítésére is képesek lesznek a Galaxy telefonok, így a függőlegesen készült képek könnyedén módosíthatók lesznek, hogy jobban passzoljanak az elvárásokhoz.

Egy másik újdonság a telefonbeszélgetések élő fordításának lehetősége, amely segít két embernek kommunikálni egymással, még akkor is, ha más nyelvet beszélnek vagy értenek.

A generatív mesterséges intelligencián alapuló funkciók között szerepel majd a háttérképek generálása is, ahol a felhasználók válogathatnak előre elkészített minták közül, vagy akár saját háttérképeket is létrehozhatnak a telefonjaikkal. Ezek az újítások nagyban gazdagíthatják majd a Samsung Galaxy telefonok élményét és funkcionalitását.

Bár az újításokról szóló részletek már napvilágot láttak, a frissítés pontos megjelenési ideje még nem tisztázott. Mivel a bétaverziók és a jelenlegi frissítések is még futnak, valószínűleg csak a tavasz vége vagy a nyár eleje felé érkezhet meg a One UI 6.1 a felhasználókhoz.