Az Apple úgy tűnik, hogy komolyan beleáll a mobiltelefonos mesterséges intelligencia versenybe, és tervezi, hogy nyáron bemutatja az iOS 18 új AI-funkcióit. Míg korábban a piacon az erős processzorok, a hosszú akkumulátorélettartam és a kiváló kamerák voltak a fő vonzerők, most már az AI technológia került előtérbe. Az Android oldal már korábban bevezette a mesterséges intelligencia támogatású funkciókat a Google Pixel és a Samsung Galaxy 24 sorozat legújabb modelleiben.

A Samsung különös módon a Google Gemini AI fejlesztéseire támaszkodik a Galaxy S24 sorozatában, annak ellenére, hogy saját Gauss névre hallgató mesterséges intelligencia modelljét is bejelentette. A logikus magyarázat a Google tapasztalatában rejlik a keresések terén, valamint a Samsung hosszú távú partnerkapcsolatában és támogatásában az Android operációs rendszerben.

Az Apple ismertetett néhány fejlesztést az iOS 17.4 korai bétaverziójában, utalva arra, hogy az Siri továbbfejlesztésére összpontosítanak. Az Apple állítólag a ChatGPT API-t is használja belső teszteléshez, és bár még nem hoztak nyilvánosságra részleteket, elképzelhető, hogy az iOS 18-ban válaszokat adnak a Google Gemini AI-jára.

Az iOS 17.4 kódjai arra utalnak, hogy a Siri képes lesz az AI-t használni az összegzéshez, és az Apple tervezi az AI integrálását az iMessage alkalmazásba is. A Bloomberg információi szerint az Apple tervezi, hogy az üzenetküldő alkalmazásba intelligens válaszjavaslatokat és más AI funkciókat vezet be. A vállalat azt tervezi, hogy az AI funkciók kiterjesztésével idén felzárkózik a mobiltelefonos AI versenyben.