Az Apple céget arra szólították fel, hogy állítsa le az iPhone 12 modellek értékesítését Franciaországban a sugárzási szint túllépése miatt. A francia digitális gazdaságért felelős miniszterhelyettes, Jean-Noel Barrot, a Le Parisien francia napilapnak adott interjújában közölte ezt.

Az ANFR (Francia Nemzeti Rádióspektrum Felügyelet) már értesítette az Apple-t a döntésről. Az okostelefonok sugárzási szintjét, vagyis a specifikus abszorpciós ráta (SAR) szintjét vizsgálták meg, és kimutatták, hogy ez meghaladja a törvényileg megengedett határértéket.

Barrot úgy véli, hogy a probléma megoldásához egy egyszerű szoftverfrissítés is elegendő lehetne. Az Apple-nek most két hét áll rendelkezésére a válaszadásra és a szükséges intézkedések megtételére.

Az iPhone 12 az Apple egyik népszerű okostelefonja, amelyet 2020 óta értékesítenek. A sugárzási problémák felfedezése újabb kihívást jelenthet a vállalat számára, amely már korábban is számos kritikát kapott az iPhone készülékek sugárzási szintje miatt.

A francia hatóságok és az Apple közötti vita további fejleményeit várjuk az elkövetkező hetekben. A cégnek most fel kell gyorsítania a megoldás megtalálását, hogy újra zavartalanul értékesíthessék az iPhone 12 modelleket a francia piacon.