Néhány hónappal ezelőtt merült fel a hír, hogy még idén megnyitja első hazai üzletét a Primark. Az elmúlt időszakban kiderült azonban, hogy pontosan mikor is számíthatunk az üzlet megnyitására. Januárban derült ki, hogy a Primark Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, az Arena Mallban nyitja meg első magyarországi áruházát. A cég azonban csak mostanra hozta nyilvánosságra, hogy a nyitás dátuma szeptemberre tehető.

A Primark olyan sikeres üzleteket működtet már Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban és Romániában, hogy úgy döntött, belép a magyar piacra is. Az első magyarországi üzlet megnyitásáig azonban rejtély volt, hogy pontosan mikor is lesz erre lehetőségünk. A cég korábban csak annyit árult el, hogy az üzlet szeptember 16. és 2024. szeptember 15. között kerül megnyitásra.

Mostanra végre fény derült az üzlet pontos nyitásának időpontjára. Szeptember 16. és 24. között várható, hogy a budapesti üzlet végre megnyitja kapuit a vásárlók előtt.

Az új üzletben a magyar vásárlók számos licencelt terméket is beszerezhetnek majd, mint például az NBA és a Disney márkaneve alatt futó darabokat. Emellett a Primark Cares nevű almárka is elérhető lesz, melynek célja, hogy a fenntartható divatot megfizethetőbbé tegye a vásárlók számára. A cég ezzel a lépéssel igyekszik még vonzóbbá tenni az üzletet a környezettudatos vásárlók számára.